Koppelingen met Portbase

EasyTrip beschikt standaard al over de koppeling met RoadPlanning van Portbase. Zo kunt u direct en gemakkelijk uw container voormelden bij alle terminals. Vanaf 1 april 2015 is deze uitgebreid zodat ook alle import- en exportdocumenten direct worden voorgemeld.

ROADPLANNING

Het is mogelijk om voormelding naar Portbase direct vanuit de betreffende rit te doen. Met 1 druk op de knop kunt u voormelden middels een systeemkoppeling. Statusberichten die volgen na de voormelding worden door EasyTrip automatisch opgehaald en waar nodig de TAR-code direct verwerkt in de betreffende rit. De koppeling is ook direct gereed gemaakt om voor te melden bij de nieuwe terminals van de Maasvlakte 2. De twee nieuwe containerterminals van Rotterdam World Gateway (RWG) en APM Terminals Maasvlakte II (APM Terminals MVII) koppelen ook het tijdslot terug wat direct zichtbaar is bij de betreffende rit.

MELDING EXPORT DOCUMENTATIE

U kunt met de service Melding Export Documentatie al uw douane-exportdocumenten via EasyTrip en Portbase eenvoudig elektronisch indienen bij de containerterminals. Dat geldt zowel voor lading die valt onder het Export Control System (ECS), als uitgaande lading die wordt vervoerd met een NCTS-document (T1, T2) én overige documenten.

MELDING IMPORT DOCUMENTATIE

De service Melding Import Documentatie maakt het mogelijk om al de nummers van douanedocumenten rondom importlading eenvoudig via EasyTrip elektronisch aan de containerterminals op Maasvlakte 2 te melden. In de meeste gevallen zijn de containers hier vervolgens zonder papieren douanedocumenten op te halen. Iedereen kan efficiënter werken. Dat geldt zowel voor u als vervoerder als voor de terminal.

TOP